Samen veilig online

In begin van het jaar 2022 hebben wij samen met Fers en Huis73 De Kleinste Privacyshow van Nederland gelivestreamd. Dit keer was het gecompliceerder. De show moest gesplitst worden, één stream voor de kandidaten en één totale stream voor de kijkers. We konden een dag voor de livestream opbouwen, die tijd heb je ook wel nodig als je een studio gaat opbouwen. Toen moeten de lampen, camera’s en het geluid nog testen en toen waren we klaar voor de grote live dag.

Jur bediende de camera’s op afstand en het geluid, Jorn deed de regie, zorgde voor de deelnemers in zoom en de sound effects. Na 1,5 uur live geweest te zijn konden we beginnen met de studio afbreken. Dit gaat gelukkig een stuk sneller dan het opbouwen. Ook is de gehele uitzending opgenomen om terug te kijken.

De show bevat leuke quizjes en een mini-bingo waarin het publiek leert over wachtwoordzinnen, nepmails, fake nieuws en cookies. De show tourde eerst door het land, maar door de corona crisis is het een liveshow geworden. Er zijn meerdere shows gehouden via Zoom voor verschillende scholen en voor het Nationaal bibliotheek congres.

Livestream aanvraag doen