Meer informatie over livestreamen.

Zenden én ontvangen door middel van een livestream. Communicatie is niet altijd eenrichtingsverkeer. Blijf in contact met je kijkers door middel van een interactieve rechtstreekse videoverbinding.

Gasten aan tafel tijdens livestream van een online event
Camera operator tijdens een liveshow van de Kunstbenden livestream concert
Gasten aan tafel tijdens livestream van een online event
Camera operator tijdens een liveshow van de Kunstbenden livestream concert

Wat is een livestream?

Meer informatie over livestreamen: Een live uitzending, een televisie uitzending, directe videoverbinding of een rechtstreekse uitzending. Hoe je het ook noemt een livestream is het uitzenden van een video over het internet. Het verschil tussen de voetbalwedstrijd op TV en een ‘livestream’ is dat het via het internet gaat. Ook kan je tegenwoordig zelf heel gemakkelijk een livestream starten via bijvoorbeeld Instagram of Facebook. De livestream kan op allerlei verschillende plekken weergegeven worden, zoals YouTube, Facebook, Vimeo, Twitch of zelfs een eigen persoonlijke website.

Hulp nodig bij het opzetten van je eigen livestream of op zoek naar een livestream partner. Neem dan contact met ons op.

Offerte aanvragen
Camera gericht op zangers tijdens live concert voor een online kerkdienst

Waarom livestreamen?

Kom in contact met je doelgroep

Livestreamen is een ideale uitkomst om mensen te bereiken. Je kan het zien als een online bijeenkomst waar genodigden live de bijeenkomst kunnen bijwonen. Een livestream zorgt voor laagdrempelig contact en je kan met de kijkers in gesprek gaan. In feite zend je en ontvang je informatie, terwijl je met bijvoorbeeld een video alleen informatie zendt. Ook kan je de livestream beveiligen en alleen mensen toelaten die genodigd zijn.

Contact
Zenden en ontvangen

Laat mensen reageren op de livestream en creëer diepgang, door middel van discussies op de inhoud.

Ticketverkoop

Creëer een bron van inkomsten door kaartverkoop en laat alleen mensen binnen die een ticket hebben.

Q&A en Polls

Peil snel en overzichtelijk de mening van de kijkers en sla achteraf alle vragen en antwoorden op.

Inplannen

Vergroot je bereik door je live event te plannen en deel het op je favoriete social media of gewoon met familie en vrienden.

Meer redenen om te livestreamen

Analytics

Krijg realtime gegevens over je evenement, zodat je kan inspelen op de situatie. Verbeter je volgende evenement aan de hand van de waardevolle data.

Chatmoderator

Creëer meer engagement door het gesprek in de chatroom te leiden. Geef antwoord op vragen die de livestream host niet kan beantwoorden.

Opnames voor rewatch

Met een opname van jouw event heb je meteen een nieuwe stroom aan content en kan je achteraf alles nog eens rustig terugkijken.

Live op meerdere platformen tegelijkertijd

Vergroot je bereik door te streamen naar meerdere platformen tegelijkertijd en bereik jouw doelgroep op hun favoriete social media.

Interactieve livestreams

Maak jouw evenement interessant, gevarieerd en interactief. Laat gasten inbellen, integreer de chat en deel live resultaten van vragen en polls.

Beveiligde livestreams

Verberg je livestream en deel alleen de link met genodigde gasten of beveilig je livestream extra met een wachtwoord.

Wat kan ik livestreamen?

Livestreamen is niet altijd gemakkelijk, maar wij houden van een uitdaging! De mogelijkheden op gebied van livestreamen zijn eindeloos en zo ook wat er gelivestreamd wordt.

 • Concert
 • Conferentie
 • DJ set
 • Ledenvergadering
 • Kerkdienst
 • Keynote
 • Musical
 • Presentatie
 • Talkshow
 • Theater show
 • Trouwerij
 • Uitvaart
 • Vergadering
 • Webinar
 • ……………

Hoe verloopt een livestream?

1

Aankomst

In de meeste gevallen hebben wij vooraf de locatie bezocht. Bij aankomst kunnen wij meteen starten met het opbouwen.
2

Uitpakken & opbouwen

Eerst zetten we de camera’s neer om het beeld te perfectioneren. Vervolgens leggen we de kabels en werken wij deze netjes weg, zodat iedereen zich veilig door de ruimte kan bewegen.
3

Generale repetitie

We lopen samen het programma door, zodat we gezamenlijk een toffe show neerzetten. Ook doen we de soundcheck zodat alles goed verstaanbaar is.
4

Live

3...2...1… en we zijn live! Tijdens de show zorgen wij ervoor dat alles mooi op beeld blijft en dat de presentator goed verstaanbaar blijft.
5

Afbreken & vertrek

Show voorbij, lichten uit. De gasten verlaten de studio en wij ruimen al de apparatuur op. Heb je ook gekozen voor een opname dan ontvang je deze achteraf.

Portfolio

Neem een kijkje achter de schermen. Als het livestreamen goed gaat is dat mooi, maar nog leuker is de behind the scenes. Kijk hoe wij elke mogelijke situatie en locatie ombouwen tot een livestream studio. Soms heel groot en soms meer intiem.

Meer informatie over livestreamen

Elke livestream is anders, daarom gaan we graag met jou in gesprek om te kijken wat er mogelijk is. Weet je nog niet zo goed wat er mogelijk is op livestream gebied dan helpen we je graag verder.